Ben je Bezopen !?

Ben je Bezopen !?

Bakker & Bakker - Ben je Bezopen !?

De datum 15 januari wordt wereldwijd gezien als de meest depressieve dag van het jaar. Gelukkig helpt psychiater Bram Bakker u er de volgende dag weer bovenop met een leerzame en grappige theatervoorstelling.

Bram Bakker trad eerder op in Peeriscoop met zijn (uitverkochte) theatercollege ‘De Balansfabriek’. In deze nieuwe avondvullende voorstelling verkent hij samen met zijn zoon Fimme het probleem van verslaving in al haar gedaanten. Zonder franje, open en eerlijk en niemand ontziend. Vooral zichzelf en elkaar niet. Liever een harde grap, die raak is dan een ritueel dansje om de hete brei.

Wat is verslaving precies? Een progressieve hersenziekte of gewoon een slechte levensstijl? Hoe lossen we het op? Hoe keren we de epidemie van de mateloosheid? Hoe genezen we onze ouders en welke preventie bieden we onze kinderen?

Decennialang deed Bram pogingen verslaafden te redden van de ondergang tot hij zijn eigen behandeling voorrang gaf. Zoon Fimme is belast met een familiaire neiging ongezond om te gaan met genotsmiddelen. Hij geniet al als hij iets in zijn mond stopt. En daar maakt hij dan grappen over, als gediplomeerd cabaretier. Is humor de missing link in de verslavingszorg? Zouden hulpverleners zichzelf wat minder serieus moeten nemen? 

De entree bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.