BROOS

BROOS

Fred Delfgaauw - BROOS

Oud worden is een verlangen. Oud zijn is een last.

Fred Delfgaauw heeft tijdens de coronacrisis een half jaar meegelopen met de werkers in een zorginstelling. In die periode heeft hij verhalen kunnen verzamelen van de mensen die op die plek de – waarschijnlijk – laatste fase van hun leven meemaken. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het. Verhalen van leven en streven, van zwaarte en lichtheid. Verhalen over alles wat onbegrijpelijk blijft en de flits van inzicht die daar toch soms doorheen schiet.

Met deze verhalen als basis maakte Fred Delfgaauw BROOS. Een theatrale ode aan deze oude mensen en hun levenskracht. Een eerbetoon ook aan degenen die hen, onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, de zorg bieden die ze nodig hebben. Met humor en ontroering, verbazing en openhartigheid. Overleven. Vallen en opstaan. Loslaten. Zin en onzin. 
Hun verhalen maken voel- en zichtbaar wat ‘de zorg’ in Nederland voor ze betekent. Gezien vanuit de bewoners maar ook vanuit de zorg zelf. 

De entree bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.