Piano Concert

Piano Concert

Muzza Valiaddinzade - Piano Concert

Muza is geboren in Azerbeidzjan. Op vijfjarige leeftijd begint ze met muzieklessen op de plaatselijke muziekschool. Al snel wordt duidelijk dat Muza een bovengemiddeld talent bezit. Op haar twaalfde speelt ze al mee met het Filharmonisch Orkest van Azerbeidzjan. Op een groot muziekconcours in Azerbeidzjan wint zij de eerste prijs. Hierna volgde een door de overheid aangeboden studie op het conservatorium, iets wat alleen de grootste talenten ten deel valt. In 2010 besluit de familie te verhuizen naar Oekraïne. Muza neemr daarom de beslissing om haar Master in de Oekraïne – op het conservatorium van Odessa - af te maken. Het leven is mooi en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Tot februari 2022. De Russen vallen aan meerdere kanten Oekraïne binnen. Er blijft niets anders over dan te vluchten naar het westen. Muza en haar familie worden uiteindelijk opgevangen in Gorinchem. 

Hier begint voor Muza een nieuw verhaal. Via een plaatselijke pastoor speelt Muza op een avond van het Leger des Heils waar inwoners van Gorinchem en gevluchte Oekraïners samen komen. Het pianospel van Muza maakt diepe indruk. Via de pastoor en Sommer Music Store komt er een piano beschikbaar en wordt ook nog eens in het huis gezet waar Muza en haar familie worden opgevangen. Helaas bleken de buren niet gecharmeerd. De moeder van Muza, ook meegevlucht naar Nederland, krijgt door alle spanningen last van haar gezondheid en gaat naar een huisarts. Toevallig kent die huisarts ook Ruud de Graaf. Die neemt contact op met Theater Peeriscoop. Fred Delfgaauw stelt direct het theater beschikbaar voor Muza om daar te kunnen spelen. En dat is de start van het idee om Muza, deze jonge, uiterst getalenteerde pianiste, te presenteren aan de Nederlandse theaters en hun publiek. Na haar optreden op het Lingehavenconcert is Muza nu terug in het theater waar naar Nederlandse muzikale avontuur begon.

De entree bedraagt € 15,00 inclusief een drankje en na afloop een hapjestafel. De voorstelling begint om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.